Spel med bamse

Bamse är en figur som varit älskade av många barn genom alla år. Ända sedan 1966 då Bamse kom som tecknad film har många barn vuxit upp med Bamse, Skalman och Lilleskutt. Och katten Jansson förstås. I och med att åren gått har Bamse utvecklats allt mer och idag finns det både tidningar, filmer, tv-serier och spel med Bamse. Vi tänkte här ta upp några roliga spel för de små, med Bamse som huvudperson.

Bamse och Lille Skutt

Bamse och tjuvstaden

Det senaste sällskapsspelet med Bamse som kommit är ”Bamse och tjuvstaden”. Spelet är baserat få filmen med samma namn och det handlar om den elaka Reinard och hans tjuvkompisar som rånat världens största godistransport. Spelet går ut på att ta sig över spelplanen, ta sig förbi Reinard och hans tjuvkompisar och ta sig till tjuvstaden för att rädda godiståget.

Ålder; 5 år
Antal spelare; 2 till 4 stycken
Speltid; cirka 15 minuter

Bamse fyra i rad

Detta spel är som ett klassiskt fyra i rad spel där varje deltagare får en spelbricka. Därefter får man slå en bildtärning samt en färgtärning som visar hur många honungsburkar man får lägga på sin spelplan. Den som fått 4 burkar i rad vinner.

Ålder; 3 år
Antal spelare; 2 till 5 stycken
Speltid; cirka 15 minuter

Bamse dunder-Fia

Bamse dunder-Fia är ett spel som liknar ett klassiskt ”Fia med knuff” spel. Tärningen som kastas består av färger istället för prickar vilket gör det enkelt och roligt för barnen och spela. Det spelet går ut på är att leta dunderhonung och under spelets gång kan man få åka luftballong, knuffa andra spelare och träffa på Vargen.

Ålder; 4 år
Antal spelare; 2 till 4 stycken
Speltid; cirka 20 minuter