Roligt med ordning och reda

Det allra flesta förknippar ordning och reda, att hålla efter, med något tråkigt och ansträngande. För barn som inte redan färgats i frågan har du därför chansen att så ett frö som i slutändan kan visa sig användbart och hjälpsamt i resten av deras liv.

Glatt barn som städarAtt tidigt i barnens liv och på ett naturligt sätt engagera dom i olika sorters sysslor är både utvecklande där och då, men även på lång sikt för resten av deras liv. Tänk på att vara noga med vilken sinnesstämning du själv befinner dig i när du väljer att involvera barnet. De plockar lätt upp negativa signaler och känner de på sig att detta är något som du inte alls gillar att göra, är chansen stor att det avspeglas även hos dom.

Det finns även många ordningsamma saker som är av positiv natur som till exempel förberedelser för något roligt. Det kan röra sig om en fest, ett kalas, eller varför inte en trevlig middag. Är det en tillställning som främst är för barnet, så som ett kalas eller ett maskeradparty, kan vi lova att ditt barn kommer känna glädje av att vara med och planera och att ordna inför tillställningen. Här är det väldigt lätt att bygga in moment av ansvar och noggrannhet för ditt barn, erfarenheter som kan komma att hjälpa och vara livet ut.