Present till den som nyss kommit till världen

Vad är väl roligare än att fira ett barns födelse? Vill du ge en present som är varaktig och som barnet dessutom kan bli medveten om lite senare i livet finns en hel del att välja mellan. Ta en titt på nätet och bli inspirerad, där finns mängder av trevliga gåvor att skänka den nya bebisen.

Inte alltid hårda paket

En doppresent behöver inte alltid vara ett hårt paket. Man kan även ge en gåva som kommer andra barn till godo, som inte har det lika bra som barnet du uppmärksammar. Det kan vara en gåva i pengar eller en donation i föräldrarnas namn till en organisation som hjälper barn i svåra situationer, exempelvis Rädda barnen.

Börja spara till barnet

Förr var det inte ovanligt att ge barnet en bankbok med en liten insättning. Bankbokens dagar är nu räknade men du kan fortfarande öppna ett konto i ditt eget eller barnens namn med en summa pengar som startkapital i livet. Det är många överväganden som ska göras när det gäller hur kontot ska vara beskaffat. Du bör dock kanske tänka på om banken har gott rykte, och inte minst hur den satsar på miljövänliga investeringar.