Längtan efter att skaffa barn

Många av oss längtar efter att skaffa barn och faktum är att det tar längre tid för en del än vad det gör för andra. Det finns dock en del saker du kan göra för att försöka underlätta för din kropp. Bland annat kan du tänka på din kost då det kan göra under för din kropp. Ät mycket fet fisk för att få i dig den omega-3 som din kropp behöver. Byt ut snabba kolhydrater mot långsammare varianter så som fullkornspasta. Att ha ett bra järnintag är också viktigt för att du ska kunna bli gravid, samt att du bör dricka mycket vatten.

Att tänka på gällande din livsstil

Det är inte alla som tror att livsstilen påverkar möjligheterna till att bli gravid, men faktum är att sättet du lever spelar stor roll på fertiliteten. Alkoholkonsumtion och rökning ska helst undvikas redan när du försöker bli gravid. Det gäller också att stressa mindre då det också är sådant som påverkar fertiliteten. När din kropp mår bra är den mer redo att bli befruktad och bära ett barn. Tänk därför på att en sund livsstil med motion, bra kost och bra sömn är viktigt. Både övervikt och undervikt kan påverka din fertilitet negativt, vilket också är viktigt att tänka på.

Köp produkter som kan hjälpa er på vägen till graviditet

Det finns en del produkter som är bra hjälpmedel för dig som vill bli gravid. Du kan bland annat använda ägglossningstester, välj Clearblue för ett pålitligt resultat. Med ett ägglossningstest blir det enklare att kontrollera när du verkligen har ägglossning och därav veta när du är som mest fertil. Det finns också gott om kosttillskott som kan hjälpa till att boosta din fertilitet, samt fertilitetsglidmedel. Planera väl för att ni ska lyckas och tänk på att det är normalt att det tar upp till ett år innan du blir gravid. Om det tar längre tid är det en klok idé att kontrollera er båda hos läkare.