Kläder för vinterväder

Vi går mot sportlovstider i vårt avlånga land. Vi hoppas på ett fint vinterväder så att alla som är lediga från skolan ska kunna vara utomhus och aktivera sig med något som man älskar. Pulka i någon härlig backe eller skidor på längden eller utför. Alla har vi olika intressen och under en sportlovsvecka så är det utomhusaktiviteter som gäller för många.

Klä barnen för vinterväder

Det är viktigt att vi klär våra barn så de inte fryser under tiden de är utomhus. Lager på lager principen är något som är att föredra om det är några minusgrader ute. Se till att beställa hem kläder till era barn inför ert sportlov. En varm jacka, varma skor och vantar är något som man kan använda under sina uteaktiviteter. Överdragsbyxor är också något som är skönt då temperaturen sjunkit och det är kyligt utomhus.

Ta en fikapaus

Det är viktigt att pausa och få i sig något energirikt. Varm choklad och ostmackor är något som alltid går hem när man är ute. En apelsin med härliga c-vitaminer hör också sportlovet till. Om det inte är allt för kallt så inta fikat utomhus, se till att ha ett liggunderlag eller annat varmt att sitta på. Finns det tillgång till en värmestuga eller det inte är allt för långt hem så kan man gå in för att inta fikat och ta en paus i vinterlekarna.