Kalastillbehör

Vad behövs för att skapa en kul stämning på ett barnkalas? Svaret är att allt som är roligt behövs. Vad som är roligt är inte helt lätt att veta men några saker fungerar alltid på kalas.

Det är viktigt att dekorera rummet eller rummen som kalaset ska hållas i. En enkel och billig dekoration är serpentiner. De är lätta att sätta upp så det kan barnen göra. Serpentiner gör inga märken och är lätta att städa undan då festen är slut.

Man kan även dekorera med ballonger. Vill man göra det extra festligt hyr man en gastub med helium och blåser upp ballongerna med så att de flyger. Sedan kan man göra det extra extra festligt genom att beställa ballonger med eget tryck, till exempel ”Grattis på 10-årsdagen Nina”. Både ballonger med tryck och tuber med helium kan man få från Gasballonger.se. Gastuberna hyr man en vecka.

Festdeltagarna ska äta också. Det är vanligt att barnen dels får något enkelt att äta i början av kalaset. Det kan vara pastasallad eller varm korv. Efter lite lek och stoj kan det sedan bli dags för efterrätt, och det är då födelsedagstårtan kommer fram. Det finns fina tårtdekorationer som man äter upp. Man kan baka tårtan själv och sedan lägga på ett ätbart lock med tryck och tårtan blir jättefin.

Alla dekorationer behöver inte vara på plats från början heller. Om man dukar med en vit pappersduk kan man låta barnen dekorera duken med hjälp av färgkritor. De kan rita och måla sina egna motiv och vips så har man en kalasduk. Den kan sedan sparas – om den inte blir alltför smutsig!

Populärt är också att avsluta med en fiskdamm där barnen får fiska upp en godispåse eller en påse med partysaker. Det finns enkla och billiga små leksaker att köpa, och det är kanske bättre för tänderna än godis. Det finns en hel del små leksaker som man kan hitta i välsorterade leksaksbutiker. Se till att hitta lite varierande leksaker så det inte blir en och samma i alla påsar.

Ett ytterligare tips kan vara att ha någon extra lek på lager om det skulle bli lite tid över. Man kan aldrig vara säker på att lekar och tävlingar räcker till så då kan det vara bra att ha något extra i fickan som man kan dra fram och det så skulle behövas. Se till att ha några extra leksaker om någon vill byta i den påse man fiskat upp i fiskdammen. Lycka till med kalaset!!