Inkludera barnen i din baby shower

Det är ju inte alla festligheter som riktigt är anpassade för barnen. Och trots att en baby shower mer eller mindre handlar om barn är det ju föräldrarna, eller åtminstone mamman, som står i fokus. Man kan dock förvänta sig att barn även kommer att finnas på plats. Det gäller ju då att se till att även de får en trevligt upplevelse.

Redan i förberedelserna kan barnen få känna sig delaktiga. Barn i en viss ålder kan reagera väldigt starkt på att syskon får mer uppmärksamhet än dem. Och medan man inte behöver placera dem i rampljuset är det viktigt att de förstår att de också är viktiga. Att låta dem få vara med i dekorationerna kan vara ett lätt sätt att få dem att känna sig delaktig. Allt från inköp av varorna till upphängning kan de få vara med och bestämma lite här och där.

När festligheterna är i full sving gäller det att planera för vad barnen kan underhålla sig med under tiden. De flesta kommer nog vara ganska ointresserad av att de vuxna bara sitter och pratar och skrattar och det behövs då inte väldigt mycket för att de ska tycka att de ändå får ha mer roligt. Ett tips är att bara sätta igång en lämplig barnfilm på Netflix eller liknande. Så länge det är något som inte kräver vuxen uppsikt hela tiden kan alla känna sig nöjd med dagens aktivitet.

Beroende på vilken tid allt tar plats kring kan det också vara smart att planera för en lättare måltid för barnen. Alla vet nog hur snabbt barns humör kan förändras när de inte fått i sig mat i rätt tid. Om det inte är dags för en riktig måltid bör man i alla fall se till att fixa något lätt mellanmål.