Förgyllande leksaker

leksak

Lek är en stor del av barns liv. Genom lek lär sig barn om världen, sig själva och andra. Att leka utvecklar fantasi, empati, språk och kreativitet och är ett sätt att bearbeta upplevelser och intryck. Lekar kan göras utan mycket annat än den egna kroppen men bra leksaker kan förgylla en lekstund, göra vardagsrummet till ett slott eller bakgården till en magisk skog.

Leksaker för unga

Det finns många typer av leksaker. Från gosedjur, byggklossar och kritor till träsvärd, pirathattar och laserpistoler. Bara fantasin sätter gränser, men gosedjur är alltid populärt bland de yngre och det finns ingen snällare teddybjörn än Bamse. Bamse började som en serietidning men finns nu som film, böcker, spel och leksaker. Bamse och hans vänner har varit en stor del av många barns uppväxt och inspirerat till många lekar.

Leka är en rättighet

Enligt FN:s barnkonvention är att leka en mänsklig rättighet. Alla barn föds med förutsättningen att leka och behöver leken för att utvecklas. Leksaker kan öka möjligheten till lekande och spänningen i att få en liten present med en rolig leksak i kan räcka för att hålla fantasin igång länge. Lek pirat, riddare eller magiker. Eller varför inte göra egen dunderhonung och vara världens snällaste björn?