En dag att lägga på minnet

Det finns många tillfällen i ett barns liv som kan vara värda att fira. Vi pratar inte bara födelsedagskalas utan snarare att fira livets andra händelser. Här kommer våra bästa råd för hur ni kan festatill vardagen och fira livets händelser.

Livet är ju fullt av små och stora glädjeämnen och att hitta dessa guldkorn och uppmärksamma dem är något som kan vara en värdefull livserfarenhet för våra barn. Att sträva efter något och sedan lyckas, det tidigaste exemplet kanske är att sluta med nappen eller att sova hela nätter i sitt eget rum. Varför inte ställa till med en liten fest föra att fira framgången? Kanske kan ni slå på stort och köpa lite roliga saker från festprissen.se för att höja stämningen. Ett bra råd är att tillsammans med barnet planera hur hen vill fira, kanske med ett litet disco, eller med besök på bio och restaurang.

Det handlar inte om att uppmuntra framgång och inte tillåta bakslag, men att öva sig på att uppmärksamma sina egna bedrifter är en viktig färdighet som kommer att kunna hjälpa självkänsla och självförtroende. Men det är också en viktig läxa för oss föräldrar att inte glömma att dela med oss av livets små glädjeämnen med våra nära och kära. Att fira något behöver inte vara så stort om man inte vill. Kanske kan det räcka med att personen får välja mat eller att man bakar något gott fika. Vill man inte knyta upp firande kring mat så kanske personen kan få välja någon kul aktivitet såsom att åka och bada eller kanske bowla. Så leta efter glädjeämnen tillsammans att fira, det kommer göra att hela familjen hjälps åt att leta efter små positiva guldkorn att förgylla vardagen med.