Bamsekalas

Att fylla år är en riktigt rolig grej och självklart så ska det vara kalas när man fyller år. Våra barn är värda ett riktigt bamsekalas och det gäller att planera ordentligt så det blir det absolut bästa kalaset någonsin.

Ballonger är alltid roligtSå, varför inte köra ett kalas på Bamse-temat. Du kan göra inbjudningskorten i formen av honungsburken och skriva på baksidan av burken din inbjudan till kalaset. Glöm inte att skriva när kalaset börjar och när den slutar så föräldrarna vet när dom ska hämta sina barn. För att få ett riktigt kalas så kan du dekorera vardagsrummet med massor av ballonger och girlanger, det brukar alltid fungera. Baka en Bamsetårta och bjud på en riktig smarrig tårta, recept hittar du här. Att ordna en fiskdamm med överraskningar är alltid populärt, varför inte göra egna påsar med Bamsemotiv på och fyll med lämpligt innehåll. Lekar är något som för det mesta fungerar, här nedan så får du tips på en rolig lek med Bamse tema som passar alla åldrar.

Bamselek

Detta är en lek som kan anpassas helt efter vilket tema du har och det är inga problem om ni är inne eller ut, det fungerar lika bra. Vad du behöver fixa till innan leken börjar är en kort saga med Bamse, beroende på hur många som ska delta så ska det finnas antalet lagmedlemmar i sagan. Du ska även ta fram något instrument som skrammlar, det vill säga kanske en tamburin eller skallror av något slag. Det kan även gå bra med grytlock.

När leken ska börja så delar man in barnen i två lag där en i varje lag får vara Bamse, en får vara Skalman en Lille Skutt, en Vargen och en får vara Farmor. Lagen är nu indelade och lagen sätter sig på golvet på rad med instrumenten mellan sig, det ska vara ett avstånd så att man måste resa sig för att nå instrumenten. Nu börjar du läsa sagan och när någon av de figurerna som lagen är uppdelade i nämns i sagan så försöker denne att nå det instrument som ligger framför lagen och skramlar med det. Leken fortsätter till sagan är läst klar och alla deltagare fått kämpa om att skramla. Man kan räkna hur många det ena eller andra laget fått skramla och den som skramlat mest vinner.

Det går ju att förbereda flera Bamsehistorier om barnen tyckte detta var en rolig lek och köra en gång till. Så lycka till med bamsekalaset!